Aktuella webbinarium

Tisdag 28 maj kl. 08:30-09:00

Hur påverkar trauma beroende och behandling?

Trauma innebär en förhöjd risk för skadligt bruk och beroende, och komplicerar dessutom beroendebehandlingen. Hur kan du som utredare hos socialtjänsten agera när du möter personer med både trauma och beroende?

För att uppnå ett lyckat resultat med beroendebehandling när trauma är inblandat, är det avgörande att vi förstår trauma och anpassar behandlingen på rätt sätt – och utgår från nyckelordet trygghet.

Vad menar vi egentligen med trauma? Hur ser samspelet ut mellan trauma och beroende? Vad får det för behandlingskonsekvenser och vilka överväganden behöver du göra vid placering?

Anmälan

Välkommen till vårt kostnadsfria webbinarium där vi förklarar trauma, vad som är viktigt att tänka på och hur vi på Nämndemansgården förhåller oss till trauma i vårt arbete.

Tisdag 28 maj kl 08:30-09:00

Talare:

Johan Strååht, leg. psykolog, Nämndemansgården

Kim Sjölander, behandlingskoordinator, Nämndemansgården

Du anmäler dig enkelt genom att klicka på länken ”Ja, jag vill anmäla mig” nedan. Tipsa gärna dina kollegor också. Webbinariet är kostnadsfritt. Efter anmälan får du en bekräftelse via e-post med all information du behöver för att ansluta till webbinariet via Zoom.

Har du frågor så hör av dig till info@namndemansgarden.se. Varmt välkommen!

Ja, jag vill anmäla mig