Internat Embla

Behandling för kvinnor med samsjuklighet

Embla är en högspecialiserad behandlingsenhet för kvinnor med samsjuklighet. Embla rymmer sju platser och ligger vackert beläget vid Rönneholms slott, strax utanför skånska Eslöv. I en lugn, trygg och naturnära miljö finns möjlighet att fokusera på sin behandling.

 

Målgrupp

Embla vänder sig till kvinnor med komplex samsjuklighet i åldern 20-54 år från hela landet. Vi arbetar integrerat och samtidigt med personer som har både beroende och psykiatrisk problematik. Två problem som ofta förstärker varandra och inte sällan förväxlas.

 

Bedömning/Kartläggning

För att säkerställa kvinnans behov och därmed den bästa rehabiliteringen görs alltid en individuell bedömning. Vi vill gärna att kvinnan kommer hit på ett studiebesök och för en personlig intervju i kombination med vissa psykologiska tester och beroendetester för att vi tillsammans skall kunna avgöra om Embla är rätt för klienten.

 

Metod

Behandlingen på Embla utgår från ett relationellt förhållningssätt. Vi tror att förutsättningen för att kunna arbeta med sitt beroende och sin psykiska ohälsa är att det skapas en trygghet och relationer med de människor man möter. Behandlingen läggs upp utifrån från var och ens förutsättningar och vilja. Vi arbetar med individuella veckoscheman och erbjuder behandling av missbruk och beteenden både individuellt och i grupp.

 

Behandling

I behandlingen använder vi oss av en evidensbaserad praktik med metoder som bland annat affektfokuserad terapi och mindfulness. Vi använder FIT, Feedback informerad terapi, som ett led i behandlingen och för att hålla individens behov i fokus. Vi utgår från ett helhetsperspektiv och arbetar i team av drog- och behandlingsterapeuter socionom, psykolog, psykiater samt sjuksköterska.

 

Behandlingsmål

Vi kan erbjuda hela vårdkedjan – från grundläggande behandling till boende i egen lägenhet och studier eller arbete. Alla behandlingar börjar med en kartläggning och/eller psykologutredning och avslutas med en utvärdering.

 

Anhörigstöd

Alla klienter på Nämndemansgårdens enheter har möjlighet att bjuda in sina anhöriga till någon form av anhörigstöd.

Läs mer om anhörigstöd eller om vårt anhörigcenter som finns på området.

 

Anknytningsbaserad familjeterapi

På Embla finns det också möjlighet till ABFT, Anknytningsbaserad familjeterapi. Det är en metod som utvecklats specifikt för unga människor med depression och nedstämdhet. Den är manualbaserad och utprovad i flera studier med lovande resultat.

 

  • Samsjuklighet
  • Kvinnor i åldern 20-54 år
  • Individuella upplägg
  • Hög personaltäthet
  • Liten enhet
  • Psykologutredningar

Kontakt

Direkt 0413-54 44 05
Övrigt 0761-42 64 00
Fax 0413-55 44 51

Rönneholms Slott, 241 74 Stehag

Personal

Platschef
Hanna Norrby
0701-99 17 55

Fri rådgivning kring våra tjänster.
Ring 020-20 20 75

Placeringsjour för dig som vårdgivare.
Dygnet runt 0200-75 34 02

Behandling Vuxen