Internat The Drawing Room

Ett personligt och unikt behandlingshem efter dina behov 

The Drawing Room är ett unikt litet behandlingshem för dig med ett riskbruk eller beroende av alkohol, droger, läkemedel eller spel. Våra klienter är ofta egenföretagare eller personer med nyckelpositioner i arbetslivet. Personer med de livsförutsättningar som innebär ett större behov av integritet och lösningsorienterad behandling.

På The Drawing Room erbjuder vi en lugn herrgårdsmiljö i ett naturskönt område intill Motala ström. Här får varje klient ett eget rum med sin personliga prägel och utsikt över vattnet. Vi tillhandahåller även privat avgiftning om så behövs i vacker lantlig miljö.

Intim och individuell behandling

Vår behandling bygger på att hitta din nivå av problematik och hur just din rehabilitering ska se ut. Hur mycket fokus som ska läggas på den fysiska, psykiska och den sociala rehabiliteringen är individuell och planeras med varje deltagare i början av behandlingen. Dagarna ägnas åt gruppterapi, föreläsningar, enskilda samtal och eget arbete där vi ger dig ett nära stöd och handledning.

Vi har stort fokus på hälsa. Vi erbjuder aktiviteter som mediyoga, PT och massage. Det är också underbart att bara promenera i de vackra omgivningarna kring herrgården. Upplägget är anpassat för att du ska kunna använda din tid så effektivt som möjligt och för att grupptillhörigheten ska kunna bibehållas på bästa tänkbara sätt när du återvänder hem.

Vad ingår i behandlingen?

 • Grundbehandlingen pågår i 28 dagar
 • Behandlingen sker i en mindre grupp med max 9 klienter åt gången
 • Individuell behandlingsplan efter din problematik och livsförutsättningar med ett nära stöd och handledning av personalen
 • Strategisk och strukturerad behandling med metoder som KBT, MI och 12-stegsprogrammets principer
 • Gruppterapi baserat på kognitivt förhållningssätt, enskilda samtal och eget arbete under handledning
 • Mediyoga och tillgång till en personlig tränare
 • Personal dygnet runt
 • Ett rehabiliteringsteam av erfarna specialister inom missbruksvården som behandlare samt tillgång till läkare
 • Årslång efterbehandling

Allt vi gör bygger på att stärka din psykiska, fysiska och sociala hälsa och för att du ska kunna återta ett meningsfullt liv som inte kontrolleras av destruktiva beteenden.

Efterbehandling

Under vistelsens slutfas lägger vi tillsammans en plan för hur förändringen på bästa sätt ska fortsätta. Den vidare kontakten efter vistelsen hos oss skräddarsyr vi genom en kombination av en digital lösning samt en personlig kontakt på The Drawing Room eller någon av våra lokala rehabcenter runtom i landet.

Vanligtvis är den individuella behandlingsprocessen över 1 år från att du anländer till The Drawing Room. Vi följer dina behov mer än att du ska behöva anpassa dig till ett fast upplägg av oss.

Anhörigstöd till närstående

Som ett viktigt komplement, både i behandlingen och som ett eget fristående program ingår anhörigstöd till dina närstående i form av en digital anhörigkurs eller en anhörigkurs i Stockholm.

Vår digitala anhörigkurs är ett kortfattat program för att ge en grundläggande kunskap och förståelse kring anhörigproblematik. Programmet blandas med föreläsningar och digitala träffar med andra anhöriga och leds av en professionell anhörigterapeut.

Läs om anhörigstöd och medberoende

 

För mer information besök vår webbplats www.thedrawingroom.se

 • 28 dagars rehabilitering på internat
 • Män och kvinnor över 21
 • Alkohol, droger, läkemedel & spel
 • Hög klientintegritet
 • Efterbehandling
 • Privat avgiftning
 • Behandlingsplan efter dina behov
 • Anhörigstöd

Kontakt

Direkt 011-540 70

Gamla Herrgården, 617 92 Norsholm

Personal

Platschef
Christina Larsson
0708-14 69 51
Case Manager/Kundansvarig
Niklas Hidenius
020-20 20 75
Behandlingsansvarig
Linn Åkergren
Behandlare
Magnus Eliasson
Behandlingsassistent
Valentina Binakaj
Behandlingsassistent
Caroline Regnér
Behandlingsassistent
Oskar Bosten
Alkohol och drogterapeut/Systemisk familjeterapeut
Sven Stigart
Behandlingsassistent/Diplomerad massör
Carina Bosten
Husmor
Charlotte Rådeström
Värdinna
Lena Littorin Ferm

Fri rådgivning kring våra tjänster.
Ring 020-20 20 75

Placeringsjour för dig som vårdgivare.
Dygnet runt 0200-75 34 02

Behandling Vuxen