Program för anhöriga, medberoende och Vuxna barn

Att vara anhörig kan lätt leda till att man utvecklar beteenden som ingår i det man ofta kallar medberoende. Att förtvivlat försöker hjälpa någon som inte förmår att hjälpa sig själv är frustrerande och det är lätt att börja kontrollera då hjälpen inte når fram. Du kommer alltid att vara anhörig men behöver inte vara medberoende för alltid.

Läs vår artikel ”Anhörigstöd – så fungerar det” där vi reder ut vad anhörigstöd är till varför det behövs.

 

Anhörigvecka

Som anhörig kan man välja en vecka på vårt internat i Skåne intill Rönneholms Slott, där man tillsammans med andra anhöriga deltar i gruppterapi, föreläsningar och gruppuppgifter. Att träffa och dela sina upplevelser men andra anhöriga hjälper många och allt leds av våra terapeuter med spetskompetens i beroendeproblematik inom familjer.

 

Anhörigkurs

Ett program där man som anhörig delar sina erfarenheter, sin styrka och sitt hopp med varandra. Allt leds av våra terapeuter med spetskompetens inom beroendeproblematik och anhöriga. Programmet präglas av stor igenkänning och ömsesidigt lärande. Detta program hittar du på någon av våra Rehabcenters runtom i Sverige.

 

Vuxna barn-program

När man växt upp i en dysfunktionell miljö präglat av alkohol, droger eller annan psykisk ohälsa och har svårt att sätta gränser och ta hand om sina egna behov kan man behöva hjälp att börja förstå sig själv. Att vara ett vuxet barn från en dys-funktionell familj behöver inte prägla ditt liv för alltid. Det går att förstå sina mönster och börja stå upp för sina egna behov. Våra vuxna barn program är till för att i en intim miljö kunna få hjälp med just detta, att undvika destruktiva relationer och medberoende i framtiden. Detta program erbjuder vi intill Rönneholms Slott på skånska landsbygden.

 

Tillbaka till Anhörigstöd & medberoende

Läs om Anhörigcenter Skåne

  • Anhörigkurs
  • Anhörigvecka
  • Vuxna barn-program

Schema 2021 Anhörigcenter Skåne

Här finner du inbokade datum för Anhörigveckor och Vuxna barn-program

Kommer inom kort.