Vi finns här – beroende och behandling

Samtal nära – För dig som privatperson, arbetsgivare eller anhörig som behöver prata om riskbruk av alkohol, droger, narkotikaklassade mediciner eller spel.

Fri rådgivning kring våra tjänster.
Ring 020-20 20 75

Placeringsjour för dig som vårdgivare till unga män. Dygnet runt 0200-75 34 02.

Digitala lösningar i oroliga tider

Det är vanligt med oroliga tankar och frågeställningar innan du tar steget till en behandling. Många går igenom en period där du diskuterar med dig själv om bruket av drogen eller spel verkligen kräver en djupare behandling eller om du inte kan avsluta den destruktiva spiralen själv. Fler arbetar numera på distans och har en ofrivillig ensamhet där destruktiva tankar kan gro.

Vi finns här för ett nära samtal. Det kan vara en hjälp för dig som arbetsgivare som är orolig över en medarbetare att erbjuda ett antal samtalsstöd eller för dig som privatperson. Vid sista samtalet gör vi en utvärdering tillsammans med arbetsgivare/privatperson för att se om det krävs en djupare bedömning för fortsatt behandling.

Du som anhörig är också välkommen till oss. Ibland är det värre att stå bredvid och inte kunna påverka utvecklingen hur mycket du än skulle vilja. Våra anhörigterapeuter kan ge dig smarta nycklar och tankesätt att arbeta med.

Följande tjänster går att utföra digitalt

  • Samtalsstöd/enskilda (alkohol-/drogterapeut)
  • Anhörigstöd (anhörigterapeut)
  • Bedömning (Case manager)

Hur kommer du i kontakt med oss?

Kontakta oss och berätta om just din situation. Du bokas in för en konsultation och ett SMS skickas till dig med en länk till appen. Via länken kan du enkelt och tryggt logga in med ditt BankId.

Kontakta oss!

Inga fält hittades.

Konsekvenser med distansarbete och social distansering – ett ökat beroende

Vad händer med oss när vi distanserar oss? Finns det positiva konsekvenser? Mats Tengelin, alkohol- och drogterapeut på Nämndemansgården känner igen mönstren från tidigare ekonomiska kriser. Läs hela intervjun här.