Vill du bli Familjehem?

Vi söker efter familjer med trygga familjeförhållanden som vill göra skillnad och hjälpa andra människor med stöd och en trygg tillvaro i livet.

Känner du och din familj att ni vill bidra skickar ni in en intresseanmälan nedan.

  • Stöd dygnet runt
  • Utbildning och handledning av professionellt team
  • Ekonomisk ersättning
  • Stabila familjeförhållanden

Våra Familjehem

I alla samhällen och i alla tider har det funnits människor som behövt extra stöd och hjälp i livet av olika skäl. Nämndemansgården söker idag familjer som vill finnas där för barn, ungdomar och vuxna där den placerade ges möjlighet att komma till ett ordnat och tryggt familjeliv. Våra familjer utgör idag tryggheten i vardagen för den boende.

Våra Familjehems värdegrund är viljan att säkerställa tryggheten för människan och ge stöd i alla aspekter. Nämndemansgården matchar rätt familj med rätt boende för att säkerställa en trygg tillvaro och en stabil relation under placeringen.

Vad krävs för att bli familjehem?

För att bli familjehem krävs det att man är intresserad av människor och har viljan att göra skillnad och att familjen kan erbjuda en stabil och trygg miljö.

Vi utbildar, stödjer och handleder varje familj av ett arbetslag bestående av socionomer, sjuksköterskor, psykologer, psykoterapeuter och alkohol- och drogbehandlare. I samband med bedömning av kvalifikationer efterfrågar Nämndemansgården lämplighetskrav som registerutdrag från Misstankeregisteret, Belastningsregisteret, Skuldfrihetsintyg och från Socialregistret. Våra Familjehemskonsulenter vägleder varje familj kring detta vid bedömningen.

Hur blir man ett Familjehem hos Nämndemansgården?

Steg-ikon

Bedömning

Familjen intervjuas av våra Familjehemskonsulenter som gör en bedömning om denne uppfyller våra krav och alla registerutdrag från myndigheter granskas.

Steg-ikon

Utbildning

Familjen utbildas av ett arbetslag bestående av socionomer, sjuksköterskor, psykologer, psykoterapeuter och alkohol- och drogbehandlare.

Steg-ikon

Avtal

Avtal signeras mellan Nämndemansgården och familjen.

Steg-ikon

Matchning och professionellt stöd

Tillsammans matchar vi rätt familj till den boende. Alla våra Familjehem stöds och handleds dygnet runt av vårat team.

Steg-ikon

Vidareutbildar

Nämndemansgården lägger stort värde i ett gott samarbete och vidareutbildar sina Familjehem.

Steg-ikon

Handledning

Alla människor har olika behov och var boende likaså, därav lägger vi stor kraft på att ständigt handleda våra Familjehem vid deras behov.

Intresseanmälan

Här kan du skicka in din intresseanmälan för att bli Familjehem och/eller Jourhem. När vi fått din anmälan kommer vi att kontakta dig via de uppgifter som finns i anmälan.

Nämndemansgården Familjehem
Jälla 77
755 94 Uppsala

”Att vara delaktig och att ses, höras och vara viktig är det vi sätter först i alla lägen”

Familjehem – Nisse och Kristin

Hej.

 

Jag heter Nisse. Jag och min fru Kristin driver tillsammans med vår familj familjehemmet Familjeskyddet.

Vi har plats för tre ungdomar, två rum är anpassade för killar och ett rum är anpassat för en tjej.

Att vara familjehem för Nämndemansgården är otroligt givande, varje dag är den andra olik. Vi har aktiviteter för de som bor hos oss och de är delaktiga i de flesta besluten vi tar. Detta för att vi vill att de skall känna sig som en del av våran familj.

Att vara delaktig och att ses, höras och vara viktig är det vi sätter först i alla lägen.

 

Det är så många som har hamnat i ett system där de inte längre känner att de är individer utan bara ett problem som skall lösas. Men genom att deras åsikter, känslor och deras egenskaper tas till vara på så hjälper vi till att bygga upp dem till vad vi anser vara starka individer.

Vissa har romantiserade bilder av att vara en ”gangster”, andra har dålig självkänsla och blir lätt påverkade genom yttre faktorer så som dåligt umgänge, familjerelaterade problem eller bara en nyfikenhet som de inte kan stilla då svaren inte finns hos människor i sin omgivning.

Oavsett vad som är bakgrunden till att de hamnat just hos oss eller på ett annat familjehem så har vi alltid en stor kunskapsbank hos Nämndemansgårdens familjehemsenhet.

Tryggheten att i ovana situationer kunna ringa de vi har som kontaktpersoner och då kunna bolla problem, lösningar eller bara olika utvecklingar eller förslag man önskar få stöd i är otroligt viktigt och skönt.

Dessutom vet vi att de vi har som kontaktpersoner på Nämndemansgårdens familjehemsenhet har gedigen kunskap.

 

Vi på Familjeskyddet är otroligt tacksamma för möjligheten att få vara familjehem åt Nämndemansgården. Tidigare har vi arbetat med andra aktörer och även om det har varit bra, känner vi att Nämndemansgården är ett val vi kommer stanna med under en lång tid framöver.

 

Med vänlig hälsning.

Nisse och Kristin Moberg, Familjeskyddet