Anonym kille

"Mycket har nu förändrats. Jag har många planer för framtiden och känner mig mycket stabilare nu."

När jag blickar tillbaka på mitt liv ser jag ett liv när allt var riktigt svårt. Jag hade problem med missbruk, klarade inte skolan, hade ingen kontakt med min familj och hade ingenstans att bo. Det var så jag hamnade på Idagården, en plats som visade sig vara en början på en ny väg i livet.

Jag började tacka nej till droger för att jag ville ändra på mig. Jag kände att jag ville göra något annat med mitt liv. Ett betydelsefullt steg framåt för mig var när jag började be till gud igen.

Det var inte lätt att genomgå en förändring. Utmaningarna var många och jag fick kämpa med att inte bli arg eller slåss, men jag förstod att det inte gick att använda samma metoder som innan. Och jag visste att jag behövde ha rätt människor omkring mig som kunde hjälpa mig att bli ett bättre jag.

Mycket har nu förändrats. Jag har många planer för framtiden och känner mig mycket stabilare nu. Det bästa jag gjorde var att börja be igen och att jag förbättrade min kontakt med min familj. Stödet jag fick från bönen och min familj har hjälpt mig väldigt mycket. Jag har tagit körkort och känner att min livsförändring har överträffat mina förväntningar. Jag hade inte kunnat se mig själv där jag är nu för några år sedan. Vilket gör mig väldigt stolt över mig själv.

Stödet från personalen på Idagården har varit otroligt viktigt. Trots att jag under processen fått återfall så har jag fått nya chanser och de har hjälpt mig med att komma till insikt om saker som hjälper mig att undvika att begå samma misstag igen. Jag har genom denna förändringsprocess utvecklat nya sätt att förstå och hantera mina känslor och aggressioner vilket har fått mig att växa som person.

Genom att dela min berättelse hoppas jag att andra i liknande situationer kan se hur långt jag har kommit och känna sig motiverade att göra samma förändringsresa i deras liv.

Läs mer om

 

 

”Stödet från personalen på Idagården har varit otroligt viktigt. Trots att jag under processen fått återfall så har jag fått nya chanser och de har hjälpt mig med att komma till insikt om saker som hjälper mig att undvika att begå samma misstag igen.”